Jong N-VA bezorgt Reynders de sleutel om de Catalaanse gevangen te bevrijden

Door N-VA op 25 oktober 2019, over deze onderwerpen: Europees beleid, Regio's in Europa
Jong N-VA bezorgt Reynders de sleutel om de Catalaanse gevangen te bevrijden

Een delegatie van Jong N-VA verzamelde vrijdag in Brussel aan het kabinet van vicepremier Didier Reynders, alsnog bevoegd voor Buitenlandse Zaken. De Jong N-VA’ers overhandigden aan Reynders een sleutel. Met deze actie wil Jong N-VA benadrukken dat Didier Reynders vanaf volgende maand de Europese sleutel in handen heeft om te pleiten voor de vrijlating van de Catalaanse regeringsleiders en leden van het Catalaans middenveld.

Bewijzen dat het anders kan

Als EU-Commissaris bevoegd voor Justitie dient Reynders er volgens de jonge Vlaamsnationalisten erop toe te zien dat de EU-lidstaten de principes van de rechtsstaat eerbiedigen. Europa kan en mag niet langer het hoofd in het zand steken voor de zware gevangenisstraffen die het Spaanse Hooggerechtshof heeft uitgesproken voor de negen Catalanen. Het stilzwijgen bij dergelijk onrecht is het tevens goedkeuren. Jong N-VA vraagt daarom aan de EU-commissaris in spe om daar kordaat op te reageren: politieke meningsverschillen praat je uit en doe je niet door mensen achter tralies te plaatsen en monddood te maken. Voor één keer kan België het bewijs zijn dat het anders kan.

Democratie in de kou

Spijtig genoeg had minister Reynders geen tijd deze ochtend. De vraag van Jong N-VA blijft dus onbeantwoord. Gaat Didier Reynders de democratie werkelijk in de kou laten staan?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is